Tast de llibres

QUINS SÓN ELS LLIBRES QUE MÉS TRIOMFEN A CASA NOSTRA?

Aquesta és la llista dels títols que alguns pares i mares de l’escola llegim i rellegim perquè els nostres fills i filles no es cansen de remirar malgrat conèixer de memòria. També inclou algunes de les precioses novetats que han arribat a les llibreries aquest Nadal i que ens va dur una “madrina” de luxe: la Isabel, responsable de la secció infantil de La llar del llibre.

Cicle infantil i inicial

Muntdemots, de Franck Girard (Combel)

– Conte d’hivern: La Bardissa Secreta, de Jill Barklem (Blackie Books)

– El pixaner, d’Anna Fité i il·lustracions de Cuchu (laGalera) Un llibre molt divertit i una mica transgressor.

– La Mare Noel, d’Anna Fité i il·lustracions de Cuchu (laGalera) Com l’anterior llibre de l’Anna Fité, divertit i transgressor.

Sóc un artista, de Marta Altés (Blackie Books) Als vostres fills i filles potser també es pixen del riure veient aquest nen que és més trapella que ells.

Àlbums il·lustrats

El Papagayo de Monsieur Hulot, de David Merveille (Kalandraka) Una história sense text plena d’homentages a Jacques Tati que fa volar la imaginació dels nens i les nenes.

Imagina, de Norman Messenger (SM)

La Marta i la xocolata, de Lia Bertran (Autoedició) Per fi una història d’il·lustracions meravelloses en lletra de pal amb una valiosa lliçó pels nens i nenes que mai tenen prou de xocolata.

El pequeño Elliot y su gran família, de Mike Curato (Blok) El petit Elliot se sent sol i ens dóna la oportunitat de parlar d’aquest sentiment amb els nens.

Cicle mitjà i superior

Jo mataré monstres per tu, de Santi Balmes (La Principal de Llibres)

– Sóc Aquí, de Vanessa Díaz i Beatriz Martín

– La oca azul, de Lilia (Lata de sal)

Quan el glaç es fons, de Rosie Eve (Zahorí) Per parlar als més petits del canvi climàtic d’una forma honesta i clara.

El dia que les ceres de colors van dir prou, d’Oliver Jeffers i Drew Daywalt (Andana) Fins a quin punt és útil associar emocions a un color per parlar d’elles amb els nens i nenes? Els llapissos de colors tenen la seva opinió molt clara…

Univers, de Guillaume Duprat (Zahorí)

Veïns, d’Àngel Burgas, Ignasi Blanch i Anna Aparicio (Babulinka) Pàgines plenes de colors que ens permet apropar a “l’altre”.

El banc Blau, d’Albert Asensio (Babulinka)

Tinc un drac a casa, d’Emma Yarlett (Cruïlla) Tot i que la tipografia no és especialment senzilla per nens que comencen a llegir, aquesta història de dracs i cartes sembla d’aquelles que els enamorarà.

Passejant amb en kiki, de Davide Calì i Paolo Domeniconi (La Fragatina)

Mi cuerpo es mi tesoro, de Margarita García Marqués i il·lustracions de Nuria Diez Crespo (Ardilla Ediciones) Un llibre per prevenir i parlar amb els nens i nenes dels abusos sexuals.

Cicle superior

La nena que va salvar els llibres, de Lisa Aisato i Klaus Hagerup (B DE BLOK) Què farieu si els llibres que no es llegissin desapareixessin?

Empoderament femení

Inventores i els seus invents, de Aitziber Lopez i Luciano Lozano (Famboyant) Un repàs de dones majorment desconegudes pel gran públic però que van desenvolupar alguna innovació que ens ha facilitat la vida.

Contes de bona nit per nenes rebels, d’Elena Favilli | Francesca Cavallo (Estrella Polar) Un èxit de vendes que potser agrada més a adults que als nens i nenes.

Manga

EL capitán Tsubasa – Las aventuras de Oliver i Benji (Shonen Manga) Una bona opció per atreure a la lectura als fans del futbol.

En anglès

I’m bored, de Michael Ian Black (Simon and Shuster) Un llibre fàcil i divertit per introduïr els nens i nenes a l’anglés, sobretot si primer mireu aquest video:

Llibres de coneixements

Súper tafaners (vox larousse)

– Els súpertafaners per als petits

Petits Sapiens (Revista)

Com funciona el món, de Christiane Dorion i Beverley Young

La vida amorosa dels animals, de la la pedagoga sexual Katharina von der Gathen (Takatuka) Com es reprodueixen els peixos? I els felins?

Animals Al 100%, de la Rita Mabel Schiavo i la il·lustradora Isabella Grott (VVKIDS) L’orella d’un elefant o la llengua d’un ós formiguer a tamany real permet als nens i nenes fer-se una idea de les dimensions del món animal.

Emocions

Pensaments, Sofía Gil i la il·lustradora Mercè Galí (Flamboyant) La nostra ment té molts pensaments al dia, però alguns d’ells són tramposos, com els que ens fan dir als pares que mai ens deixen fer res o ens fan preocupar-nos per coses que no han passat.

Relaxacions, de Mamen Duch i il·lustraciones de Guridi (Flamboyant) De la mateixa col·lecció que Pensaments, està pensat per ajudar als nens i nenes amb practicar el mindfulness.

BONES LECTURES!!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email