La comissió d’extraescolars és l’encarregada d’organitzar les activitats que realitzen els nens i nenes fora de l’horari lectiu. L’objectiu és complementar la formació dels alumnes oferint activitats lúdiques, esportives i culturals, que siguin de l’interès tant dels infants com dels seus tutors.

ATENCIÓ: ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AJORNADES FINS A NOU AVÍS DEGUT A LES MESURES ADOPTADES PER FER FRONT A LA COVID-19.

Us informem de les activitats que l’AMPA us proposa pel proper curs 2020-2021. Una vegada més, comencem les activitats el mateix dia que comenci el curs. Aquest curs les activitats proposades s’han hagut d’adaptar a la situació sanitària actual i això fa que determinades activitats s’hagin vist afectades.

Un cop rebudes totes les inscripcions, i en funció de l’ordre de recepció dins del termini donat, es faran els grups, i es valorarà si es poden realitzar totes les activitats i si es poden mantenir els horaris proposats, o si s’han de modificar horaris o anul·lar activitats. En cas que l’activitat tingui menys de 8 infants inscrits haurem de desestimar-la. I en cas que hi hagi més de 15 infants inscrits en una activitat (10 inscrits en el cas d’anglès de P4-P5) farem una llista d’espera per si hi ha canvis o valorarem la possibilitat de posar un monitor auxiliar.

Com a molt tard el dia 30 de juliol penjarem al web les llistes amb horaris i grups corresponents a cada activitat. Si cal fer cap canvi caldrà fer un correu a extraescolarsec@ampacasassas.cat.

El dia 7 de setembre penjarem les llistes definitives.

A partir de dia 8 de setembre es tornarà a oferir la possibilitat d’inscriure’s mitjançant correu electrònic en les places que quedin lliures pels qui ho requeriu.

Activitats 2020-2021

 
ACOLLIDA DE MATINS
De dilluns a divendres de 7:45h a 9:00h. Aquest servei es pot utilitzar, tant de forma esporàdica com fixa.
 
DANSA
de P4 a 6è, separats en 4 grups segons edat: P4-P5, 1r-2n, 3r-4t i 5è-6è. Faran dansa jazz combinant diferents exercicis per adquirir una base, tot això perquè els nens/es s’ho passin bé i al mateix temps aprenguin a moure’s seguint el ritme.
 
MULTIESPORTS
De P4 a 2n separats per grups segons edat:

– P4-P5 (Dv. de 16:30h a 18:00h): fan una introducció a les activitats esportives i de preparació per l’esport en equip.

– 1r-2n (Dc. de 16:30h a 18:00h): practicaran l’esport en equip, faran HANDBOL al primer trimestre, FUTBOL al segon trimestre i durant el tercer trimestre es realitzarà un TAST DE DIFERENTS ESPORTS (Bàsquet, Voleibol, Bàdminton,…). Per tal de motivar els nens i les nenes, alguns dissabtes, es realitzen activitats esportives organitzades pel Consell Esportiu.
 
HANDBOL
– Grup Benjamí, 3r-4t , Dm. i Dj. de 16:30h a 18:00h. Es tracta de practicar un esport mixt d’equip durant tot l’any. Els vostres fills i filles podran participar a les activitats esportives dels dissabtes que organitza el Consell Esportiu si s’apunten a l’activitat els dos dies a la setmana. No obstant, si es volen apuntar només un dia a la setmana no hi haurà cap problema.
– Grup Aleví: 5è-6è, Dill. de 16:30 a 18:00h. S’ofereix una activitat més de perfeccionament d’un esport mixt d’equip durant tot l’any. Els vostres fills i filles podran participar a les activitats esportives que organitza el Consell Esportiu els dissabtes.
 
BÀSQUET
3r-4t, dj de 16:30 a 18:00. S’ofereix una activitat més de perfeccionament d’un esport mixt d’equip durant tot l’any.
 
PATINATGE
de 1r a 6è, separats per grups segons edat: 1r-2n (Dv. de 16:30h a 18:00h), 3r-4t (Dl. de 16:30h a 18:00h) i 5è-6è (Dx de 16:30h a 18:00h). L’objectiu de l’activitat de patinatge és practicar un tipus d’esport que treballa principalment l’equilibri i, a la vegada, la capacitat per seguir un ritme musical com a pauta dels moviments, sense oblidar la part artística.
 
PLAYING WITH ENGLISH
de P4 a 2n, separats per grups d’edat: 1r-2n (Dj de 16:30h a 17:30h) i P4-P5 (Dc. de 16:30h a 17:30h). Consisteix en una introducció de forma lúdica a la llengua anglesa a través de l’expressió oral i la discriminació auditiva. Es treballa mitjançant el joc actiu, joc de taula, contes i cançons.
 
TEATRE MUSICAL
de P5 a 6è, separats per grups d’edat (Dm. de 16:30h a 18:00h). Es tracta d’una activitat en la què es combina la dramatúrgia amb la música i el ball. Es treballa interpretació, improvisació, foniatria, expressió corporal i verbal,… amb diversos tipus de tècniques i combinant cos, oïda, sensibilitat, imaginació, fantasia, creativitat, espontaneïtat, autonomia,… Depenent de com evolucioni la situació sanitària els participants podrien representar una obra de teatre per Nadal i/o a final de curs.
 
HOQUEI PATINS
de P4 fins a 2n, Dm. de 16:30h a 17:45h. Es separaran grups segons cicle per no compartir espais. L’activitat d’hoquei patins està destinada a tots aquells nens i nenes que vulguin aprendre a patinar, practicar un esport i jugar al mateix temps. Amb el hoquei es desenvolupa el sistema psicomotriu, l’equilibri i la coordinació de moviments. Es treballa la cooperació i el treball d’equip, així com la competició sana.
 
ESCACS
de 1r fins a 6è, separats en grups segons cicle: 3r-4t, i 5è-6è (Dm. de 12:30 a 13:30h) i 1r-2n (Dm. de 13:30h a 14:30h) i amb un ritme i programa de treball diferent atenent a la diversitat d’edats i nivell de maduració dels infants. Aquesta activitat, programada al migdia, té com objectiu  desenvolupar en els infants els valors que comporta la pràctica continuada dels escacs: concentració, memòria, capacitat de decisió i pensament analític.
 
 
 

Preus de les activitats extraescolars

 

Pel que fa a acollida matinal, aquest curs, per mantenir la separació per cicles es faran grups diferenciats, i cadascun d’ells disposarà d’un/a monitor/a, fet que farà pujar l’import de la quota. Els preus variaran en funció dels/les alumnes que en facin ús. De moment us avancem que, en el pitjor dels casos, la quota podria ser com a màxim de 90€ trimestrals si es fa un ús fix 5 dies setmanals, però que AQUEST IMPORT BAIXARÀ proporcionalment a la quantitat de nens/es usuaris del servei, pel que us convidem a fer-ne ús per tal que els preus siguin molt més ajustats. Us informarem dels preus finals un cop fetes les inscripcions.

Calendari de cobrament de les activitats extraescolars del curs

Per a formalitzar la inscripció de totes les Activitats Extraescolars (excepte Acollida) es demana un pagament de 20€* que es domiciliarà per tal de reservar la plaça amb caràcter de matrícula. En el cas que durant l’estiu es vulgui fer enrere una reserva, es retornaran els diners al setembre. La data límit per demanar anul·lació de matrícula, amb la corresponent devolució dels 20 euros, serà el dia 29 de setembre. Després d’aquesta data ja NO es retornarà la matrícula, independentment de si l’alumne fa, o no, l’activitat definitivament, tal com es va aprovar en Junta i Assemblea.

El calendari de cobrament de les activitats extraescolars del curs 2020-21 serà el següent:
  – 1a setmana d’agost es formalitzarà el cobrament dels 20€ de matrícula.
  – La resta de pagaments es faran al principi de cada trimestre segons la següent periodicitat:
      • 1r trimestre: octubre-novembre-desembre
      • 2n trimestre: gener-febrer-març
      • 3r trimestre: abril-maig-juny.

Amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell