El passsat 2 de març va tenir lloc un taller d’Hirameki, a càrrec de la Mercè Pi i la Marta Huguet, de la Comissió de Biblioteca, adreçat a l’alumnat de Cicle Mitjà de menjador.

De què va això de l’Hirameki? Us en fem cinc cèntims per si voleu reproduir el taller a casa.

Us heu trobat mai mirant el cel i descobrint que els núvols tenen formes? Que n’hi ha en forma de cor, de gos, de peix, de vaixell, de fletxa… en funció de qui la miri? “Hirameki” és una paraula japonesa que vol dir “llampec d’inspiració“, i és semblant a aquest joc d’endevinar formes als núvols. En aquest enllaç en podeu trobar més informació.

Per començar l’activitat, la Marta i la Mercè van distribuir 75 làmines de paper aquarel·la amb taques de formes variades i colors a dojo. Tot ben aleatori.

L’activitat consisteix en què els infants interpretin la taca, s’inspirin per fer-hi línies amb rotuladors o llapis, i que li donin una forma “realista”.
En el taller a l’escola es va partir de la temàtica “monstres”, per vincular-ho al festival Vet Aquí Sabadell 2020 a l’escola, i que els monstres servissin de decoració del festival. De cada taca en poden sortir infinits monstres, cadascú en fa la seva interpretació, i totes les opcions són bones!

Per completar el taller, també van fullejar dos llibres sobre el tema, un que explica com fer hiramekis a partir de fotos de núvols, i l’altre a partir de taques de pintura, com les que hem fet a l’escola.

Aquesta activitat, recomanadíssima, fomenta la imaginació i la creativitat, i també divertir-se amb el dibuix, i resulta molt alliberador, perquè no es busca que els infants copiin res o que arribin a un resultat gaire predefinit, sinó que es deixa llibertat creativa total, i això els infants ho agraeixen, perquè, en general, sovint els marquem massa les coses que han de fer i el com ho han de fer.

Us animem a fer aquesta activitat a casa, mirant els núvols o les taques de pintura al full, i esperem que la gaudiu tant com ho hem fet nosaltres!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email