Amor, naturalitat, paciència i empatia: els ingredients per parlar de sexe a casa

El menjador de l’escola es va quedar petit per rebre la visita de la psicòloga, sexòloga i feminista Elena Crespi. Famílies des d’infantil a cicle superior van assistir a la xerrada organitzada per la comissió de coeducació de l’AFI titulada “Parlem de sexe a casa“. La conferència estava emmarcada en els actes reivindicatius del 8M.

Crespi, amb un to distès i fugint de tabús i “perills”, va posar les bases per tenir una comunicació sobre sexualitat sana a casa. Les famílies assistents van poder preguntar dubtes i compartir inquietuds, van riure (perquè el sexe és divertit) i van recordar la seva adolescència per poder posar-se al lloc dels seus infants.

Durant la xerrada es va parlar de com prevenir l’abús sexual infantil, com ensenyar les criatures a conèixer i gaudir del seu cos i com establir una relació de confiança a casa perquè també es pugui parlar de sexe quan la canalla o adolescents ho necessitin. Algunes de les claus són aprofitar qualsevol ocasió per donar informació amb naturalitat (sempre la que puguin pair i entendre); deixar molt clar que el respecte cap a un mateix i cap als altres és bàsic i explicar-los com funciona el seu cos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email